Deze pagina in het nederlands This page in english ABO on YouTube ABO on Facebook
home ton koopman
Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
cart
play
fwd
Beluister fragementen

Nieuws

Beste dirigenten volgens Elite Magazin

Het prestigieuze Elite Magazin publiceerde een lijst van de tien beste dirigenten van dit moment; 'Die großen Wegweiser'. We zijn verheugd te mogen melden dat Ton Koopman onder hen is. 'Der Barockspezialist genießt nicht nur als Dirigent, sondern auch als Organist und Cembalist Weltruf. Zu seinen besonderen Verdiensten zählt die Einspielung des Gesamtwerks von Dietrich Buxtehude.'

Ton Koopman werkt samen met Deutsches Symphonie-Orchester Berlin en Thomas Zehetmair

Na een succesvol project met het Orchestre Philharmonique de Radio France, gaat Ton Koopman nu een enerverend nieuw project aan in Berlijn: op zondag 26 april leidt hij het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin in Mozarts 39e symfonie in Es en in een eigen transcriptie van Bachs Derde Brandenburgs Concert. Thomas Zehetmair neemt de solopartij voor zijn rekening in Mendelssohns Vioolconcert in e. Meer informatie? Klik hier.

Ton Koopman dirigeert Orchestre Philharmonique de Radio France

Van 16 tot en met 18 april dirigeert Ton Koopman het Orchestre Philharmonique de Radio France. Op het programma staan het eerste fagotconcert van Mozart en de 60e symfonie van Haydn.

Ton Koopman dirigeert Orchestre National de Lyon

Morgenavond, donderdag 2 april, dirigeert Ton Koopman in Lyon o.m. het Orchestre National de Lyon, met zijn eigen versie van de Mis in c KV 427 van Mozart. Ook staat Mozarts 40e symfonie op het programma. Het programma wordt herhaald op zaterdag 4 april, alles in het Auditorium Lyon. Meer informatie vindt u op de website van het Auditorium.

NIEUW: Schemellis Gesangbuch

In onze webshop is nu Ton Koopmans nieuwste CD-release te vinden: 'Schemellis Gesangbuch.' Samen met de verbluffende jongenssopraan Constantin Emanuel Zimmerman doet hij een greep uit deze gezangenbundel van Schemelli. 
Bach droeg bij aan de totstandkoming van deze bijzondere bundel van 69 gezangen, samengesteld door een zekere Georg Christian Schemelli, de naamgever van de bundel. Schemelli was zelf, lang voordat Bach er werkte, ook nog leerling geweest aan de Thomasschule in Leipzig en werkte ten tijde van het ontstaan van de bundel als hofcantor in Zeitz. Aanvankelijk werd aangenomen dat Bach alle 69 gezangen schreef en de werken werden daarom ook ‘weggeboekt’ in het Bach-Werke-Verzeichnis, onder de nummers 439 tot en met 507. Tegenwoordig menen onderzoekers dat maar drie gezangen in hun geheel door Bach geschreven werden. In de overige gevallen kan hij betrokken zijn geweest bij het realiseren van de basso continuo en misschien hier en daar een melodie. De CD vindt u hier, in onze webwinkel. 

 

Ton Koopman ontvangt prestigieuze Bach Prize

Deze week werd bekend gemaakt door de Royal Academy of Music in Londen dat Ton Koopman verkozen is tot winnaar van The Bach Prize 2014. The Bach Prize werd in 2006 door The Kohn Foundation in het leven geroepen en wordt toegekend aan personen die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt waar het uitvoering en begrip van Bachs werk betreft. Ton Koopman wordt in de toekenningsbrief geroemd om  zijn "remarkable work promoting Bach's music in the last thirty or so years."

De prijs werd al toegekend aan repectievelijk Christoph Wolff, Andras Schiff, Sir John Eliot Gardiner, Peter Schreier, John Butt, het gehele Thomanerchor, Leipzig, Masaaki Suzuki en Murray Perahia. Ton Koopman is uitgenodigd om in 2016 de prijs in ontvangst te nemen en om bij die gelegenheid twee Bach-cantates te dirigeren met studenten van de Royal Academy of Music.

 

Ton Koopman wint belangrijke prijs

Onlangs is bekend geworden dat Ton Koopman de Buxtehude prijs van de stad Lübeck heeft gewonnen.

De prijs, groot € 10.000, is hem toegekend vanwege zijn bijzondere bijdragen aan de kerkmuziek en wordt hem in september 2012 uitgereikt.