Deze pagina in het nederlands This page in english ABO on YouTube ABO on Facebook
home ton koopman
Blijf op de hoogte! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
cart
play
fwd
Beluister fragementen

Concerten 2013/2014

»
Bekijk ons concertarchief
Maak een keuze aan de linkerkant om meer informatie te lezen over een concert.
10
OCT
13:30

Oorwurm, een concert met een verhaal

't Spant
Doctor Abraham Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum
Netherlands


Opa wordt zeventig jaar en geeft een groot feest, samen met het orkest waar hij de dirigent van is. Bas wil opa voor zijn verjaardag een muziekje geven, het allermooiste muziekje op de hele wereld. Maar op de grote feestdag is het muziekje verdwenen. Het zit niet meer in haar hoofd, ze kan het niet meer zingen, niet meer neuriën en niet meer fluiten. Hoe is het muziekje verdwenen? Zo kan ze niet naar het feest! Wanhopig gaat ze op zoek….achtervolgd door een vervelende oorwurm.

Oorwurm is een muzikale zoektocht langs klassieke meesterwerken van Bach, Vivaldi, Telemann, Haydn en Mozart, gespeeld door het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. In 2014 viert Koopman zijn 70ste verjaardag. Zijn wereldvermaarde Amsterdam Baroque Orchestra & Choir viert in datzelfde jaar zijn 35-jarig jubileum. Die bijzondere jubilea waren de aanleiding om samen met theatermaakster Marieke Koopman, dochter van Ton Koopman, de grootschalige muziekproductie Oorwurm voor kinderen te maken, in samenwerking met Oorkaan. Na de uitvoeringen in februari volgt in oktober 2014 een uitgebreide tournee door Nederland. De tourneedata zijn binnenkort op de website www.oorwurm.nu te vinden.

Oorwurm is een coproductie van Amsterdam Baroque Orchestra en Oorkaan. Oorwurm wordt mede mogelijk gemaakt door Ambitus Foundation, Fonds Podiumkunsten, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS Reaal Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst. Het concert op zondag 16 februari, i.h.k.v. De Magische Muziekfabriek, is een co-productie metAvroTros, Radio 4 en Vredenburg.

MAKERS EN SPELERS OORWURM
Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman
Marieke Koopman  concept/script/spel
Dagmar Slagmolen  regie/script
Karst Janneke Rogaar  ontwerp/uitvoering beeld
Dieuweke van Reij  ontwerp kostuums
Desirée van Gelderen  lichtontwerp

ACHTER DE SCHERMEN
Marieke Koopman concept/ script
Dagmar Slagmolen regie/ script
Karst Janneke Rogaar ontwerp/ uitvoerig beeld
Dieuweke van Reij ontwerp kostuums
Desirée van Gelderen lichtontwerp
preload preload preload